Mourinho je ponovo namrgođen, City i Liverpool razbili rivale na gostovanjima
Manchester United je imao još jednom imperativ pobjede i još jednom je razočarao svoje navijače, pa je Liga prvaka miljama daleko

Na Otoku ništa novo

Mourinho je ponovo namrgođen, City i Liverpool razbili rivale na gostovanjima

Edmir Škorić, foto: EPA

Liverpool i Manchester City nastavljaju mrtvu trku, Manchester United nikako da krene naprijed...

U subotu je odigrano nekoliko mečeva u okviru 13. kola Premier lige, a otočki nogomet nam je, kao i uvijek, donio dosta uzbuđenja.

Uostalom, na dan kada igraju United, City, Liverpool i Chelsea, teško da može nedostajati spektakla.

Liverpool se mučio nekih sat vremena u Watfordu, ali je golovima Salaha i Alexander-Arnolda te Firmina u nastavku ipak slomio otpor domaćina, pa tim Jurgena Kloppa i dalje zaostaje samo dva boda za vodećim Cityjem.

Popularni Građani su prelako slavili na gostovanju kod West Hama (4:0). Već u 11. minuti je David Silva zabio za 1:0, da bi Sterling u 19. povisio na 2:0, a u strijele se potom upisao i Sane u 34. minuti.

Izgledalo je kao da će ovaj meč ponuditi ogroman broj golova, ali do kraja je viđen tek još jedan gol, pošto je Sane u zadnjim sekundama meča zabio svoj drugi gol i postavio konačnih 4:0.

I dok se Guardiola i Klopp smješkaju, lice Josea Mourinha ponovo je namgrođeno. United je ugostio Crystal Palace i po ko zna koji put je meč koji "mora dobiti" odigrao slabo.

Mreže na Old Traffordu su mirovale, a United je s 21 bodom tek sedmi tim lige, a plasman u Ligu prvaka sve je teža misija za Crvene vragove.

Fulham je s 3:2 pobijedio Southampton uz dva gola Aleksandra Mitrovića, Everton je pobijedio Cardiff s 1:0, dok je duel Brightona i Leicestera završen rezultatom 1:1.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 13. kolo:
Brighton - Leicester 1:1 (Murray 15, Vardy 79 - penal)
Everton - Cardiff 1:0 (Sigurdsson 59)
Fulham - Southampton 3:2 (Mitrović 33, 63, Schurrle 43/ Armstrong 18, 53)
United - Southampton 0:0
Watford- Liverpool 0:3 (Salah 67, Alexander-Arnold 76, Firmino 89)
West Ham - City 0:4 (D. Silva 11, Sterling 19, Sane 34, 93)

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti