Liverpool lagano protiv Maribora, važna pobjeda Seville

Liverpool lagano protiv Maribora, važna pobjeda Seville

E. Škorić

Liverpool i Sevilla večeras su ostvarili domaće trijumfe u mečevima 4. kola grupe E Lige prvaka.

Liverpool je na Anfieldu ugostio Maribor, koji je pokazao puno više nego u Ljudskom vrtu, kada je prije 14 dana Liverpool slavio sa 7:0.

Redsi su večeras bez nekolicine prvotimaca slavili s 3:0 protiv prvaka Slovenije, u čijem sastavu je od prve pa do 59. minute igrao  bh. internacionalac Jasmin Mešanović.

Liverpool je otpor Slovenaca slomio golom Mohameda Salaha u 49. minuti, da bi Can na asistenciju Milnera u 65. minuti povisio na 2:0, a prethodno je Milneru penal odbranio gostujući golman Jasmin Handanović. Konačnih 3:0 postavio je Sturridge u 90. minuti.

Liverpool je sada sa osam bodova na vrhu  grupe E, dok je Maribor na dnu s jednim bodom. Važnu pobjedu ostvarila je i Sevilla, koja je s 2:0 bila bolja od Spartaka.

Andalužani su slavili pogocima Lengleta iz 30. i Banege iz 59. minute, pa su sa sedam bodova ispred Spartaka. Moskovski tim ima pet bodova. Jedini gol za goste večeras postigao je Promes u 78. minuti.

Liga prvaka, grupa, E, 4. kolo:

Liverpool - Maribor 3:0 (Salah 49, Can 65, Sturridge 90)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sevilla - Spartak 2:1 (Lenglet 30, Banega 59/ Promes 78)

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi