Ten Hag odlazi? On sam je sve rekao

Je li vrijeme za promjene?

Ten Hag odlazi? On sam je sve rekao

Edmir Škorić

Ove nedjelje Manchester United će u okviru 17. kola engleske Premier lige gostovati Liverpoolu. Iako su to obično derbiji, ovaj put je tim s Anfielda veliki favorit.

Manchester United se nalazi pred veoma teškim gostovanjem i pokušat će da pobjedom nad Liverpoolom postane jedan od timova koji se bore za plasman u Evropu, ali bit će to ipak veoma težak zadatak za Crvene đavole.

Čeka ih gostovanje kod lidera Premier lige i ekipe koja možda igra u najboljoj formi ove sezone, dok tim Erika ten Haga i gra toplo - hladno od samog početka sezone.

Uoči same uakmice dosta se govorilo o Eriku ten Hagu i hoće li menadžer Uniteda ostati na klupi ili će klub potražiti novo rješenje.

“Osjećam podršku u Manchester Unitedu i oni mi govore o tome", rekao je Ten Hag.

Oglasi

"Dobro je, normalno je, ali ja se fokusiram na proces i poboljšavam ovaj tim tako što činim ove ljude boljim“, dodao je Ten Hag.

U Engleskoj se danima piše o Nizozemcu, neki su uvjereni da ga čeka otkaz i uveliko se špekuliše sa novim imenima, a jedan od potencijalnih nasljednika je Graham Potter.

Englez je otpušten iz Chelseaja u aprilu 2023. nakon samo 31 meča, od kojih je dobio samo 12, remizirao osam puta i izgubio 11 puta.

Međutim, ranije je stekao ime radeći sa Brightonom, upravljajući 134 utakmice od maja 2019. do septembra 2022.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Teško je predvidjeti kako bi United izgledao u slučaju dolaska Pottera, a navijači su podijeljeni. Jedni smatraju da on nije pravo rješenje za užarenu klupu, dok drugi smatraju da bi svakako bio bolja opcija od Ten Haga.

United ne stoji dobro ove sezone, ali nije isključeno da Ten Hag unatoč svemu ostane do kraja, a da na ljeto klub angažuje novo trenersko ime i nekoga ko bi mogao da ih vrati na staze stare slave, a takav se traži još otkako je Sir Alex Ferguson napustio Teatar snova.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mel_Glupson
Ostaniiiii ovu noć kad svi ti prijete ostaniiiii obraduj nas kao dijete ostaniiii jer tvoji rezultati su fantastičniiiii ...... ggmuuuuuu kockaste glave sad ce liverpul mmm bit će trpanjaaa
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti