Bura na Anfieldu: Liverpool ostaje bez dva veoma važna igrača
FOTO: EPA

Promjene očekuju Redse, imaju sezonu za zaborav

Bura na Anfieldu: Liverpool ostaje bez dva veoma važna igrača

H. Zilić

Liverpool igra užasnu sezonu i tek su deseti na prventvenoj tabeli Premiershipa. Klub  je ispao iz Liga kupa, kao i FA kupa, navijači su s punim pravom izuzetno nezadovoljni.

Istina, ostala im je Liga prvaka, ali s ovakvom formom i igrom teško da mogu šta protiv Real Madrida u dvomeču osmine finala.

Jurgen Klopp ima kredita zbog svega što je uradio za klub prethodnih sezona.

Dosta je podijeljenih mišljenja, neki misle da je prodaja Sadia Manea bila veoma loš potez Uprave, a potrošio se i silan novac za Darwina Nuneza koji u prvoj sezoni nije ništa spektakularno pokazao.

Svlačionica Liverpoola će na ljeto dobiti novi izgled, a britanski mediji su uvjereni da dva fudbaler napuštaju tim.

Mohamed Salah i Joel Matip od juna neće biti više fudbaleri Liverpoola. Spominje se i odlazak Roberta Firmina.

Oglasi

Dosta su i povrede uticale na formu i igru Redsa, ali od ljeta ćemo gledati neki novi napad Liverpoola. Nunez, Diaz, Jota, vidjet ćemo ko će doći umjesto Salaha koji još nema nekih konkrentih ponuda, ali čini se da je i njegovo vrijeme na Anfieldu gotovo.

Matip odlazi i otvara prostor da Redsi dovedu još jednog defanzivca, kako bi pored Van Dijka i konatea imali i u zadnjoj liniji dodatnu širinu.

Dosta toga ne štima na Anfieldu u ovoj sezoni i nema sumnje da će biti promjena, ali Jurgen Klopp će po svemu sudeći ostati na klupi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mnogi smatraju da je njegovo vrijeme prošlo i da je njegov fudbal pročitan, međutim čelni kluba smatraju da bi Klopp mogao sa nekom novom generacijom fudbalera napraviti još jedan pozitivan šok.

Dosta je burno na Anfieldu i ljeto će biti itekako zanimljivo kada počne transfer rok 1. jula 2023. godine.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1665480772
Puna usta Liverpool-a hahaha joj navijaca Uniteda hahaha
0 0
Cox
Igrali smo dobro ali zexebo nas sudija .. Kenny reci nesto…
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi