Liverpool spreman da proda Salaha, pa je odredio i cijenu

Redsi se rješavaju najboljeg igrača?

Liverpool spreman da proda Salaha, pa je odredio i cijenu

E. Oštraković

Liverpool namjerava da proda na kraju sezone Mohameda Salaha, a poznato je i po kojoj cijeni bi Egipćanin mogao napustiti Anfield.

Salah je jedan od najboljih na svijetu posljednjih godina. No, Liverpool je u sve lošijem izdanju, pa i sam Salah se uklopio u sivilo kluba. Na kraju, klub je odlučan da ga proda nakon što se sezona završi, a prvi kandidat za njegovu kupovinu je PSG.

Slabiji raspored i mogući izostanak plasmana u Ligu prvaka sljedeće sezone mogli bi izazvati brojne promjene u Liverpoolu. Jedan od ključnih igrača koji bi trebao otići je Salah, a italijanski portal Calciomercato objavio je kako bi klub spreman da ga proda za oko 80 miliona eura i da je PSG spreman to da plati.

Nedavno smo pisali o zajedničkoj večeri Egipćanina s predsjednikom PSG-a Nasserom Al-Khelaifimijem.

Susret se održao nakon poraza od Brentforda rezultatom 3:1. Ne zna se, međutim, je li tema razgovora dvojice muškaraca mogao biti potencijalni transfer, ali to nije jedina mogućnost.

Strani mediji također su teoretizirali da je na sastanku moglo biti riječi o potencijalnoj kupnji Liverpoola od strane Kataraca.

"Kupovina Liverpoola je prioritet za Katar. Zemlja je ozbiljno zainteresovana za kupnju engleskog kluba, ali za sada posao nije finaliziran. Vidjet ćemo št će se dogoditi u sljedećih nekoliko dana", napisao je novinar Mohammed Saeed Alkaabi na Twitteru prije nekoliko dana.

Salah se pridružio Liverpoolu u ljeto 2017. Za to vrijeme odigrao je 284 utakmice, postigao 173 gola i upisao 70 asistencija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S Redsima je osvojio Ligu prvaka, Premier ligu i FA kup, a ove sezone ima 17 golova na 30 nastupa i uz to sedam asistencija.

Liverpool je u krizi rezultata, tek je deveti u Premier ligi, ali imat će fokus na Ligu prvaka i mečeve osmine finala u februaru protiv Real Madrida.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

green_dragon
Pa cekaj sad....ako Arapi kupe Liverpool...jel to i oni postaju plastika ili....pitam za jarana
4 0
nakopitam
Nemoj u afriku crni Salihe! Sto ces tamo
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije