Došao na Anfield kao veliko pojačanje, a na ljeto je slobodan igrač
FOTO: EPA

Rastanak nakon pet godina

Došao na Anfield kao veliko pojačanje, a na ljeto je slobodan igrač

Haris Zilić

Liverpool ima užasnu sezonu i na ljeto možemo očekivati totalni remont u timu sa Anfielda. Ono što navijače može radovati je činjenica da Jurgen Klopp vjerovatno ostaje trener iako je bilo raznih pisanja o njegovom eventualnom odlasku.

Redsi su ispali iz oba Kupa u tekućoj sezoni, ispali su iz Lige prvaka, a u prvenstvu im izmiče plasman u Ligu prvaka naredne sezone.

Ono što je gotovo sigurno prije ljeta je sudbina Nabya Keite.

Mediji na ostrvu prenose vijesti da Liverpool i Keita neće produžiti ugovor koji ističe u junu 2023. godine.

Ovaj 28-godišnji veznjak stigao je iz Leipziga 2018. godine u transferu vrijednom 60 miliona eura, a sada će otići kao slobodan fudbaler.

Pominje se nekoliko klubova koji bi mogli dovesti Keitu.

Oglasi

Interes je pokazao Lyon, kao i ekipa Lazija, dok su u igri pojedini klubovi iz MLS-a.

Teško je vjerovati da Keita u 28. godini ode put MLS-a, pa je velika vjerovatnoća da završi u nekom klubu koji će igrati Ligu prvaka naredne sezone.

Sredina Liverpoola će naredne sezone izgledati potpuno drugačije. U planu je dovođenje dva kvalitetna veznjaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pored Keita klub bi mogao napustiti i Ox-Chamberlain, a neizvjesna je i sudbina Jamesa Milnera, tačnije da li će nastaviti karijeri ili okončati.

Sve u svemu uzbudljivo ljeto je ispred nas kada je u pitanju ekipa Liverpoola.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi