Salahu su dok posti dali flašu vode, uslijedila je najbolja moguća reakcija!

Egipćanin je poznat kao veoma religiozna osoba

Salahu su dok posti dali flašu vode, uslijedila je najbolja moguća reakcija!

Admin Čaušević

Mohamed Salah se nalazi među poznatim sportistima koji upražnjuju post za vrijeme ramazana i u vrijeme utakmica. Tako je bilo i za vikend protiv Manchester Cityja. 

Salah je zabio vodeći gol za Liverpool na Ettihadu, ali je uslijedio potpuni debakl. Građani su napunili mrežu Redsa za konačnih 4:1.

Juergen Klopp je iz igre Salaha izveo u 70. minuti. Kada je sjeo na klupu jedan od članova medicinske službe Redsa je Egipćaninu dao flašu s vodom.

Jasno je da je neko iz osoblja zaboravio da Salah posti, a nakon što je uzeo bočicu uslijedila je sjajna reakcija ovog 30-godišnjaka.

Salah je bio strpljiv i miran, prihvatio je bocu te je spustio na pod, dok su pored njega Andy Robertson i Diogo Jota konzumirali vodu.

Tokom mjeseca ramazana koji ove godine traje od 22. marta do 21. aprila muslimanima koji poste je zabranjeno da jedu i piju od zore pa do zalaska sunce.

Oglasi

U engleskom Premiershipu sudije imaju dozvolu da zaustave utakmicu kako bi se neki igrači iftarili. To mogu uraditi prilikom prvog prekida igre, tj. kod auta, gol-auta, prekršaja, dosušenog faula i slično.

Salah je poznat kao veoma religiozna osoba te svaki gol proslavlja padanjem na sedždu, što je akt klanjanja Allahu u smjeru Kabe, odnosno centralnog svetilišta svih muslimana.

Inače, tokom ramazana Salah će imati još tri itekako zahtjevna meča pošto će Liverpool igrati protiv Chelseaja, Arsenala i Liverpoola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon poraza od Građana, Redsi su pali na osmo mjesto na tabeli i Liga prvaka postaje samo pusti san pošto za četvrtim Manchester Unitedom kasne osam bodova.

Salah ovu sezonu igra u skladu sa svojim standarima, već je na 23 gola u svim takmičenjima, međutim kolektivno su Redsi podbacili i upitno je da li će naredne takmičarske godine uopšte igrati evropski fudbal.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1666374721
Protiv Liverpoola ce mu biti najteže.
0 0
user1676362182
Salah će imati još tri itekako zahtjevna meča pošto će Liverpool igrati protiv Chelseaja, Arsenala i Liverpoola... Bravo novinaru
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti