Liverpool našao zamjenu za Lorisa Kariusa
Foto: EPA

Stiže sjajni golman Burnleyja

Liverpool našao zamjenu za Lorisa Kariusa

M. Šljivak

Ekipa Liverpoola našla je zamjenu za Lorisa Kariusa na mjestu prvog golmana kluba.

Jurgen Klopp je odlučio da pokuša na Anfield dovesti sjajnog golmana Burnleyja Nicka Popea, za kojeg će ponuditi 15 miliona funti.

Sa dolaskom u redove Liverpoola povezivali su se mnogobrojni čuvari mreže. Najviše su se spominjali Alisson iz Rome i Gigi Donnarumma iz Milana, ali je Klopp zbog previsoke cijene od njih odustao.

Okrenuo se dovođenju mnogo jeftinije varijante. Pope je zaista fantastičan golman i za poprilično malu svotu novca je dostupan i neće čuditi ako na Anfieldu od naredne sezona broj jedan bude golman reprezentacije Engleske.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Klub će sa druge strane vjerovatno napustiti Belgijanac Simon Mignolet, a ulogu rezerve će dobiti Loris Karius, koji je pokazao da nije baš najbolji izbor za mjesto prvog čuvara mreže.

Pope (26) je prošle sezone branio u 38 susreta za Burnley i 12 puta je uspio da sačuva svoju mrežu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi