Odbijena ogromna ponuda za kupovinu Liverpoola
Foto - EPA

FSG želi više novca

Odbijena ogromna ponuda za kupovinu Liverpoola

M. Šljivak

Vlasnik Liverpoola, investiciona grupa Fenway Sports Group (FSG), odbila je ponudu za prodaju kluba.

Kako navode engleski mediji, FSG grupa dobila je ponudu za prodaju tima sa Anfielda od čak tri milijarde funti, ali je ta ponuda odbijena.

Ponuda za Redse navodno je stigla iz zemlje sa Bliskog istoka, ali je grupacija koju predvode John W Henry i Tom Werner odlučila da je cifra od tri milijarde premalo.

Grupacija je na čelo Liverpoola stigla 2010. godine. Klub platili oko 300 miliona funti i preuzeli su ga od Georgea Gilleta i Toma Hicksa, a deset godina kasnije osvojena je Premier liga nakon 10 godina čekanja.

U tom periodu su imali brojna ulaganja. Povećan je kapacitet stadiona, izgrađen je novi trening centar i vlasnici smatraju da klub trenutno vrijedi tri milijarde funti.

Nije poznato iz koje zemlje je tačno stigla ponuda, ali pretpostavlja se da je neki arapski bogataš poželio da ima još jednu igračku u svojim rukama.

Američki vlasnici su prije nekoliko dana potpisali sporazum o kreiranju Superlige. To je razbijesnilo navijače, pa je klub jako brzo odustao od svoje namjere.

FSG grupacija je pored Liverpoola vlasnik velikog broja sportskih klubova, ali i raznih drugih kompanija u Sjedinjenim Američkim Državama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pored Redsa najvažniji sportski projekat su im Boston Red Soxi u MLB ligi, te neke manje poznate sportove.

Također, treba istaći da vlasništvo u ovoj grupaciji ima i košarkaš Los Angeles Lakersa LeBron James koji je jedan od partnera FSG-A.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ArmiNN
U doba Covida..za klub koji ima jednu titulu domaceg prvenstva u zadnjih 30g,i kad navijaci odustaju jer je ovaj bio potpisao za SuperLigu,ja nez sta lik očekuje bukv
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi