Fudbalska pravda zadovoljena na Anfieldu: Liverpool ni VAR nije mogao spasiti novog šamara

Domaći se ispromašivali

Fudbalska pravda zadovoljena na Anfieldu: Liverpool ni VAR nije mogao spasiti novog šamara

Endin Čaušević

Fudbaleri Liverpoola danas su na svom terenu remizirali protiv Newcastlea sa 1:1 u meču 33. kola engleskog Premiershipa.

Redsi danas nisu uspjeli da dođu do pobjede i nevjerovatno je šta su sve igrači domaćeg tima uspjeli da promaše u prvom poluvremenu.

Liverpool je odlično otvorio utakmicu i poveo već u trećoj minuti kada se Mohamed Salah odlično snašao u kaznenom prostoru gostiju i zakucao je loptu u mrežu za 1:0.

Domaći su do gola mogli ponovo u 27. minuti kada je Salah uposlio Manea koji je bio sam ispred golmana gostiju, ali je odlučio da ga dribla što se nije isplatilo i šansa je propala.

Samo dvije minute kasnije zicer je imao Jota, ali šutira pored gola s nekih desetak metara. Jota je zaprijetio i desetak minuta kasnije, ali je Dubravka bio siguran.

Da ovo nije bio dan portugalskog igrača vidjelo se u finišu prvog dijela kada je ponovo uspio da promaši jako dobru šansu.

Newcastle je prvu ozbiljnu šansu imao u 55. minuti i to preko Joelintona, ali gola nije bilo. Tri minute kasnije pokušao je Firmino na drugoj strani, ali ostalo je 1:0.

U finišu utakmice Liverpool je propustio još dvije sjajne šanse. Prvo je pored gola u 74. minuti šutirao Salah, a potom je desetak minuta kasnije Mane ponovo izašao sam ispred Dubravke, no golman Newcastlea to brani.

Potražite više informacija na temu Premier league:

I kada su svi očekivali kraj gosti su poravnali na 1:1 u 93. minuti utakmice golom Wilsona, ali VAR krajnje diskutabilnom odlukom poništava ovaj gol gostujućeg tima.

Međutim, tri minute kasnije nije bilo spasa za domaće. Nakon odlične akcije lopta dolazi do Wilocka koji sjajno pogađa za 1:1 i donosi remi svom timu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pljuc
Kakva bolan pravda trebalo je završiti 9-2 za Liverpool !Koji tenkre ovo piše ?
1 7
ArmiNN
Prosle godine var gura liverpool ka tituli,a sad zadnji spas za Ligu Prvaka
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi