Liverpool odredio cijenu za Coutinha

Brazilac zatražio transfer u Barcu

Liverpool odredio cijenu za Coutinha

E. Čaušević

Transfer saga oko prelaska Philippea Coutinha iz Liverpoola u Barcelonu i danas je dobila novi nastavak.

Liverpool je jučer zvaničnim saopštenjem potvrdio da ovaj brazilski fudbaler nije na prodaju, te da neće prihvatiti nikakvu ponudu Barcelone. Ovaj potez čelnika engleskog kluba naljutio je Coutinha koji je samo nekoliko sati nakon toga predao zahtjev za trensfer i jasno poručio da želi da ide u Barcelonu.

Redsi danas u okviru prvog kola engleskog Premierhipa gostuju kod Watforda, a ekipa Jurgena Kloppa u današnjem meču bit će bez Coutinha koji će zbog "povrede" propustiti meč. Čelnicima kluba očito je postalo jasno da će teško zadržati Brazilca ovog ljeta u klubu, te su prema pisanju engleskih medija odredili cijenu za njega.

Kako piše Daily Record, Liverpool je odlučio da Coutinho može ići, ali samo pod uslovom da Barcelona za njega plati čak 150 miliona eura. Katalonski klub je nudio Redsima 100 miliona eura prije nekoliko dana, no ta ponuda je na kraju odbijena.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Liverpoolu je jasno da će teško zadržati Courinha u ekipi, ali i činjenica da će biti nesretan i nezadovoljan ako ostane bit će samo dodatno problem za Redse i Jurgena Kloppa. Ipak, jasno je da engleski klub želi izvući što više novca iz Barcelone koja je nedavno zaradila nevjerovatnih 222 miliona eura od transfera Neymara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi