Liverpool odredio cijenu za Sakhoa

Gotovo sigurno napušta Anfield

Liverpool odredio cijenu za Sakhoa

E. Čaušević

Francuski fudbaler Mamadou Sakho još uvijek čeka pravu ponudu kako bi napustio redove Liverpoola.

Sakho je prošle sezone pao na doping testu zbog čeka je odradio nekoliko mjeseci suspenzije. Iako je bio dostupan Jurgenu Kloppu za nastupe u ovoj sezoni, na kraju je njemački stručnjak odlučio da više neće računati na usluge ovog odbrambenog igrača.

Već nekoliko dana špekuliše se o tome da će Sakho svoju karijeru najvjerovatnije nastaviti u Galatasarayju, ali su se u borbu za ovog igrača uključila još dva kluba. Prema pisanju engleskih medija Francuza u svoje redove žele dovesti Sevilla i Southampton.

Povodom ovih špekulacija danas su se oglasili čelnici Redsa koji su jasno dali do znanja da neće prodati Sakhoa za manje od 20 miliona funti. Ipak, BBC je prenio da će Liverpool vjerovatno pristati i na manju cifru samo da se riješi ovog fudbalera. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj 26-godišnji fudbaler u dosadašnjoj karijeri u dresu Liverpoola odigrao je 56 utakmica. Na Anfield je stigao 2013. godine iz PSG-a.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi