Sjajan dan za Liverpool: Jedan transfer završili, na drugom se uveliko radi

Bit će pojačanja

Sjajan dan za Liverpool: Jedan transfer završili, na drugom se uveliko radi

Edmir Škorić

Engleski velikan Liverpool doveo je mladog nogometaša Fulhama Fabia Carvalha, ali neće stati na tome.

Liverpool je, tvrdi ugledni sportski novinar Fabrizio Romano, završio posao oko Carvalha, a ovaj 19-godišnjak će potpisati ugovor do ljeta 2027. godine, te je već prošao medicinske preglede.

Redsi će Fulhamu na ime obeštećenja isplatiti pet miliona funti i još 2,7 miliona ukoliko igrač ostvari bonuse u ugovoru.

Ovaj posao trebao je biti završen u zimskom prijelaznom roku, ali je tada propao jer se zakasnilo s papirologijom, ali ovoga puta nema nikakvih prepreka.

Carvalho je postigao devet golova na 37 utakmica za trenutno najbolju ekipu u Championsihipu, a ostaje da se vidi hoće li ga Jurgen Klopp zadržati naredne sezone u ekipi ili će prvo na posudbu.

Talentovani vezista igra za U21 reprezentaciju Portugala i predviđa mu se velika karijera, a dokaz tome je uostalom i tranfer u redove slavnog tima s Anfielda.

Dok je Carvalhov transfer gotova stvar, čekajući zvaničnu potvrdu, Liverpool radi na transferu novog defanzivca. Navodno će put Anfielda Bremer, koji je oduševio nastupima u dresu Torina u Seriji A.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Vrijednost 25-godišnjaka procjenjuje se na oko 25 miliona eura, a osim Liverpoola pokušavao ga je dovesti Inter.

Brazilac će sasvim sigurno na ljeto napustiti Torino, samo ostaje da se vidi gdje će nastaviti karijeru.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rime_
Klopp trosi a druge proziva.
3 4
King_Kenny
...ne znam sto ce mu stoper pored Van Dijka Konatea i Matipa,plus Gomez koji moze pokrivati tu poziciju,ne vjerujem da je ovo tacno.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi