Liverpoolova glavna meta u januaru: Zna se ko će biti zamjena za Van Dijka

Bio bi odlično pojačanje

Liverpoolova glavna meta u januaru: Zna se ko će biti zamjena za Van Dijka

E. Čaušević

Liverpool je u subotu ostao bez Virgila van Dijka kojeg očekuje duga pauza jer je pokidao ligamente koljena.

Van Dijk se povrijedio na meču protiv Evertona nakon što ga je udario Pickford, a nalazi su pokazali da će van terena biti najmanje pola godina. Da stvar bude gora za Redse povrijedio se i Joel Matip zbog čega je Jurgen Klopp ostao na samo jednom štoperu u ekipi.

Jasno je da će Liverpool morati dovesti zamjenu za Van DIjka već u januaru jer nije poznato kada će se Nizozemac vratiti na teren. Navijači sada žale što je klub prodao Dejana Lovrena, ali sigurno da niko nije ni slutio da će ih povrede tako "poharati".

Engleski mediji pišu da su u Liverpoolu već krenuli akciju, te da se zna da će Dayot Upamecano biti njihova glavna meta u januaru. Ovaj igrač pruža odlične partije u Leipzigu i bilo je iznenađenje što ga je njemački klub uspio zadržati ovog ljeta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Liverpool će pokušati dovesti Upamecana u januaru, a njegov dolazak bi zaista bila velika stvar. No, jasno je da će Redsi za njega morati izdvojiti preko 50 miliona eura, ali u ovakvoj situaciji jednostavno nemaju izbora.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sloboda
Pa nije lud da dođe da bude zamjena ovom konju do kraja sezone..
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi