Liverpool ponovo slavio u finišu, Leicester ga nastavio pratiti, Arsenal razočarao

Premiership, 13. kolo

Liverpool ponovo slavio u finišu, Leicester ga nastavio pratiti, Arsenal razočarao

Nekoliko vrlo zanimljivih utakmica odigrano je danas u okviru 13. kola Premiershipa. Arsenal je razočarao navijače dok su Leicester i Liverpool nastaviti gaziti sve pred sobom. 

Krenut ćemo od lidera Redsa koji su gostovali kod Crystal Palacea i slavili s 2:1. Liverpoolu nije bilo lako na vrlo nezgodnom gostovanju, a do pobjede je došao u drugom poluvremenu. Prvo je Sadio Mane pogodio za 1:0 u 49. minuti, da bi Wilfried Zaha osam minuta prije kraja šokirao goste i izjednačio na 1:1. Ipak, na tome nije ostalo jer je Roberto Firmino u 85. minuti donio pobjedu Liverpoolu.

Leicester je bio gost Brightonu i pobijedio s 2:0. Prvi gol za Lisice postigao je Ayoze Perez u 64. minuti da bi pobjedu potvrdio Maddison 11 minuta prije kraja. Treba reći i to da je penal sza goste propustio realizirati Jamie Vardy. Liverpool je ostao ispred Leicestera jer ima 37 bodova, dok su Lisice sada na brojci od 29 i nalaze se na drugom mjestu.

Ekipa Arsenala razočarala je svoje navijače jer je odigrala samo 2:2 protiv Southamptona na domaćem terenu. Slabašni Southampton je osvojio bod nakon četiri uzastopna poraza i to golovima Ingsa i Ward-Prowsea. Za Topnike je pogađao Lacazette.

Arsenal je sada pao na 8. poziciju sa 18 bodova, dok je Southampton još uvijek u opasnoj zoni sa devet bodova manje od današnjeg rivala. Bh. reprezentativac Sead Kolašinac nije igrao zbog povrede.

Ostali rezultati utakmica koje su počele od 16.00 sati:

Bournemouth - Wolves 1:2

Potražite više informacija na temu Premier league:

Everton - Norwich 0:2

Watford - Burnley 0:3

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
VAR se gleda samo kad je u korist LOOSERPOOL’A Kad je trebalo svirati dva čista penala za City u prošlnom kolu tad se nije gledao usrani VAR !!!!
4 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi