Liverpool predstavio prvo pojačanje ovog ljeta!

Grk potpisao višegodišnji ugovor

Liverpool predstavio prvo pojačanje ovog ljeta!

E. Škorić

Liverpool je večeras objavio kako je potpisao lijevog beka Kostasa Tsimikasa iz Olympiakosa.

Dvadesetpetogodišnji grčki internacionalac, koji je tri puta igrao za reprezentaciju Grčke, pridružio se novog prvaku Premier lige nakon što je danas potpisao ugovor u Melwoodu.

Tsimikas je za atinski klub debitovao u decembru 2015. i od tada je upisao 86 nastupa za seniorsku ekipu u svim takmičenjima.

"Jako sam sretan, vrlo sam ponosan što sam ovdje. Za mene je ovo najveći klub na svijetu. Čast mi je biti ovdje i dat ću sve od sebe “, rekao je Tsimikas za Liverpoolfc.com u ekskluzivnom intervjuu nakon što je završio svoj transfer.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Liga mi se dopada, gledam je na TV-u i imao sam želju da igram u Premier ligi. To je oduvijek bio moj san. Mogu biti na najvišoj razini ako budem predano radio i ako se fokusiram na ono što trener želi. Želim postići najviše ciljeve, osvojiti Premier ligu i Ligu prvaka", dodao je.

On je ranije igrao na posudbama u Esbjergu (Danska) i Willemu II (Nizozemska). U oktobru 2018. godine je debitovao za Grčku, a na Anfieldu je zadužio dres s borjem 21.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi