Liverpool prekinuo rad!

Koronavirus sve pokosio

Liverpool prekinuo rad!

Eldar Ganibegović

Liverpool je prekinuo s radom na određeno vrijeme.

Klub s Anfielda je zatvorio trening centar jer su koronavirusom zaraženi mnogi članovi tima, kao i mnogi fudbaleri prvog tima Redsa.

U zvaničnom saopštenju Liverpool je objavio da je na posljednjem testiranju na COVID-19 bilo previše zaraženih i da nema uslova da klub nastavi s radom.

Zbog svega je otkazana i press konferencija uoči utakmica s Arsenalom u polufinalu Liga Kupa, a vjerovali ili ne, Liverpool nema na raspolaganju niti jednog trenera koji bi mogao voditi ekipu protiv londonskog kluba.

Pepijn Lijnders, pomoćnik Jurgena Kloppa, zaražen je koronom, a sam Klopp od ranije je u izolaciji.

Liverpool je od Engleske nogometne federacije zatražio odlaganje polufinalnog meča Liga kupa protiv Arsenala, a ta molba im je sada uslišena i utakmica će dobiti novi termin odigravanja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osim toga, ima u timu još povrijeđenih igrača, a nedostaju i Salah, Mane i Keita, koji su na Afričkom kupu nacija koji počinje 9. januara u Kamerunu.

Podsjetimo, Liverpool je treći na tabeli u engleskom Premiershipu s 42 boda, bodom manje od drugoplasiranog Chelseaja i 11 od prvog Manchester Cityja koji je veliki favorit za odbranu titule osvojene prošle sezone.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

roki-rokic
Hahahahah i ovi se prodali za $$$$$$$$
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije