Liverpool razbio Bournemouth, asistencija i autogol Kolašinca u pobjedi Arsenala
Redsi su pobijedili jako važan meč. Sada su ponovo tri boda ispred Manchester Cityja i ponovo su na vrhu engleske Premier lige (Foto: EPA)

Liverpool razbio Bournemouth, asistencija i autogol Kolašinca u pobjedi Arsenala

M. Šljivak

Liverpool je na Anfieldu razbio Bournemouth sa 3:0 u 26. kolu Premiershipa i ponovo je preuzeo vrh tabele.

Redsi su jednostavno morali da pobijede u ovom meču. U tome su na kraju lagano i uspijeli, a Artur Boruc na golu gostiju jednostavno nije mogao ništa napraviti.

Poveli su domaći u 24. minuti. Pogodio je Mane na ubacivanje Milnera za 1:0.

Nakon vodećeg gola Redsi su nastavili napadati, a već deset minuta kasnije postižu novi gol. Majstorski lob je napravio Wijnaldum i prevario je Boruca za rezultat poluvremena od 2:0.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme domaći su stigli i do trećeg gola. Salah je završio odličnu akciju Firmina i postavio je konačan rezultat od 3:0.

Asmir Begović je meč odgledao sa klupe Bournemoutha.

Arsenal je kao gost savladao Huddersfield rezultatom 1:2, a dosta dobar meč je odradio Sead Kolašinac.

Reprezentativac BiH je upisao asistenciju za gol Alexa Iwobija u 16. minuti, a u 44. minuti je drugi gol zabio Alexandre Lacazette za  0:2. Domaći su u nadoknadi došli do 1:2 autogolom Kolašinca, ali to je sve što su napravili danas.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 26. kolo:

Crystal Palace - West Ham 1:1
Huddersfield - Arsenal 1:2
Liverpool - Bournemouth 3:0
Southampton - Cardiff 1:2
Watford - Everton 1:0

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bhf
Steta sto Begovic nije branio,sad bi bilo na portalu da je rupa,da su ga nabusili itd.Ovako pokaza se da je ovaj puno bolji golman.Samo 3 komada.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi