Liverpool i RB Leipzig "reprizirali" prvi susret

Redsi idu dalje

Liverpool i RB Leipzig "reprizirali" prvi susret

Admin Čaušević

Obje utakmice osmine finala između Liverpoola i RB Leipziga odigrane su na Puškaš Areni u Budimpešti i završene su identičnim rezultatom.

Nakon što su Redsi dobili prvi meč s 0:2 i večeras su sa slavili sa 2:0, ovaj put kao nominalni domaćini.

I večeras su oba gola igrači tima iz Engleske postigli u drugom dijelu, a interesantno i redoslijed strijelaca je bio identičan.

U 71. minuti za vodostvo je zabio Mohamed Salah da bi tri minute kasnije pobjedu i plasman u četvrtfinale potvrdio Sadio Mane.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

I RB Leipzig je imao svoje prilike tokom utakmice, ali za razliku od engleskog Premiershipa gdje često kiksa odbrana Liverpoola je u Ligi prvaka uspjela sačuvati mrežu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

huizju
Opet je Leipzig odigrao korektnu utakmicu, imao dosta dobrih prilika. Veliko postovanje prema klubu koji postoji 11 godina, ogriman uspjeh u ligi prvaka, prosle godine do polufinala dogurali, sada su ispali od Liverpool-a sto nije nikakvo cudo veliko i drugi u Bundesligi sa dva boda ispod aktuelnog prvaka.. sve u svemu, fantasticna mlada ekipa, sa dobrim trenerom!
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi