Liverpool s pola snage do ubjedljive pobjede nad Huddersfieldom

Tri gola, tri različita strijelca

Liverpool s pola snage do ubjedljive pobjede nad Huddersfieldom

Liverpool je večeras u 25. kolu Premier lige kao gost savladao Huddersfield sa 3:0 i tako nastavio borbu za plasman u Ligu prvaka.

Redsi su od prve do posljednje minute bili dominantan tim na terenu, a na kraju se stiče dojam da su do lagane pobjede došli doslovno sa pola snage.

Igrao se 26. minut kada je Liverpool poveo sa 1:0 zahvaljujući sjajnom golu Emrea Cana sa dvadesetak metara. Taj rezultat bio je na snazi sve do sudijske nadoknade prvog dijela kada je Firmino lijepo zabio za 2:0.

Liverpool je u drugom poluvremenu stvorio još nekoliko dobrih prilika, ali je treći gol postigao sa bijele tačke. Strijelac je u 77. minuti bio Mohamed Salah, kojem je to bio 19. gol u ovoj sezoni Premier lige.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Liverpool je ostao na četvrtom mjestu sa 50 bodova, koliko ima i trećeplasirani Chelsea, dok je Huddersfield ubilježio četvrti uzastopni poraz i sve je bliže opasnoj zoni.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi