Liverpool se ispromašivao u Salzburgu, ali s dva gola prošao u osminu finala

Liga prvaka

Liverpool se ispromašivao u Salzburgu, ali s dva gola prošao u osminu finala

Edmir Škorić

Sajan meč odigrali su Sazburg i Liverpool, a gosti su na kraju slavili s 2:0 i tako ovjerili plasman u osminu finala.

Redsi su se pribojavali ove utakmice, u slučaju poraza ispali bi i s pravom su respektovali domaćina koji je pokazao kvalitet.

U prvih 45 minuta nije bilo golova, Salzburg se u najmanju ruku ravnopravno nosio sa daleko nadmoćnijim rivalom i imao neke izgledne šanse, ali je Alisson Becker znao da ukroti sve što je išlo prema njegovom golu.

S druge strane Mohamed Salah se propisno ispromašivao, ali sve što nisu dali u prvom, gosti iz Liverpoola dali su u drugom poluvremenu.

U 56. minuti je Mane centrirao s lijeve strane, a Keita glavom poslao loptu u prazan gol. Samo minutu kasnije Salah se iskupio za promašaje, pa je ovjerio prolaz u nokaut fazu.

Liverpool s prvog mjesta ide dalje i na kraju je osvojio 13 bodova, dok je drugi završio Napoli s bodom manje, a Salzburg je osvojio sedam bodova i igrat će u Evorpskoj ligi na proljeće.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Napoli je inače večeras na San Paolu deklasirao belgijski Genk s 4:0, a hat-trick, i to u prvih 45 minuta, postigao je Arkadiusz Milik. Konačan rezultat postavio je Mertens iz još jednog penala za domaće u 74. minuti.

Liga prvaka, grupa E, 6. kolo:
Salzburg - Liverpool 0:2 (Keita 57, Salah 58)
Napoli - Genk 4:0 (Milik 3, 26, 38 - penal, Mertens 74 - penal)

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nedoni46
Kae onaj mali prco zabit ću 3 hahahha
8 0
PRAVIGAZIJA
Molimo navijace 56SENALA da ne komentarisu NAJELITNIJE TAKMICENJE, neka se strpe do cetvrtka i DRUGORAZREDNOG TAKMICENJA u kojem ucestvuju..
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti