Liverpool se oglasio: Barcelona nije objavila istinite informacije

Coutinho i dalje u centru pažnje

Liverpool se oglasio: Barcelona nije objavila istinite informacije

Endin Čaušević, foto: EPA

Transfer Philippea Coutinha iz Liverpoola u Barcelonu i dalje je u centru pažnje sportske javnosti iako je Brazilac jučer zvanično potpisao za katalonski klub.

Na Camp Nou jučer je održano predstavljanje Coutinha kao novog fudbalera Barcelone, a prije ceremonije brazilski fudbaler je potpisao ugovor s Kataloncima do ljeta 2023. godine. Nakon toga iz Barce su poručili da su uspjeli dovesti Coutinha jer je Liverpool "popustio" u pregovorima.

Naime, Barcelona će na račun Redsa odmah uplatiti 130 miliona eura, a 30 miliona eura će biti isplaćeno kroz bonuse. Barca je još ljetos pokušala dovesti Coutinha, No Liverpool ga nije pustio. Iz katalonskog kluba su objavili da je Coutinho stigao samo iz razloga što je Liverpool smanjio cijenu jer je navodno ljetos engleski klub želio skoro 190 miliona eura.

Nakon ovih izjava iz Barcelone danas su se oglasili i čelnici Liverpoola. Oni su željeli samo demantovati navode da su ljetos tražili 190 miliona eura, te da je transfer ostvaren samo jer su odlučili smanjiti cijenu. Redsi su poručili da su Barcelonine informacije lažne jer su ljetos jednostavno objavili da nije na prodaju, te da uopšte nisu izlazili s informacijama koliko žele za Brazilca.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi