Liverpool silan na otvaranju sezone!
Fantastičan start Redsa koji konačno žele titulu prvaka nakon 29 godina (Foto: EPA)

West Ham razbijen

Liverpool silan na otvaranju sezone!

M. Šljivak

Liverpool je u prvom kolu Premeirshipa dočekao na Anfieldu ekipu West Hama i  na kraju je slavio uvjerljivu pobjedu rezultatom 4:0.

Iako se West Ham tokom ljeta dobro pojačao danas su bili samo lagan zalogaj za fantastične Redse koji su ih doslovno pregazili.

Prvi gol u sezoni djelo je Mohameda Salaha. Igrala se 19. minuta kada sjajnu akciju i asistenciju Robertsona u gol pretvara sjajni Egipćanin za prednost od 1:0.

Dominirao je Liverpool i nakon gola. Stvorili su nekoliko odličnih šansi, a do drugog gola stižu u nadoknadi prvog poluvremena. Odbrana Čekićara je zaspala, Milner je poslužio Sadija Manea koji pogađa za 2:0.

U 53. minuti Redsi su završili posao u ovom meču. Mane je drugim golom, koji je postignut iz čistog ofsajda, pogodio za 3:0.

Konačnih 4:0 postavio je Daniel Sturridge u 88. minuti. Ušao je nekoliko sekundi ranije i pogodio je iz prvog dodira sa loptom.

Tim Jurgena Kloppa je tako na fantastičan način otvorio novu sezonu, dok se West Hamova pojačanja u prvom meču nisu naročito istakla.

U još jednom današnjem meču Southampton i Burnley su odigrali meč bez pobjednika (0:0).

Premiership, 1. kolo:

Liverpool - West Ham 4:0
Southampton - Burnley 0:0

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi