Liverpool slavio u derbiju protiv Evertona

Engleski Premiership

Liverpool slavio u derbiju protiv Evertona

Fudbaleri Liverpoola slavili su pobjedu danas na domaćem terenu protiv Evertona u gradskom derbiju sa 3:1 u okviru 30. kola Premiershipa.

Domaći su sjajno otvorili ovu utakmicu pa su poveli već u 8.minuti, a strijelac pogotka bio je Sadio Mane nakon asistencije Roberta Firmina. Everton se nije predavao pa su do izjednačenja stigli u 28. minuti i to preko Penningtona kojem je ovo bio prvi nastuo ove sezone u Premiershipu.

Ipak, kratko je trajalo slavlje gostiju jer je Liverpool novi gol postigao u 31. mintui, a to je na sjajan način uradio Philipe Coutinho. Sa rezultatom 2:1 se otišlo na odmor. 

Nastavak meča donio je još jedan pogodak i to ponovo u mreži gostiju, a strijelac je u 60. minuti bio Origi koji je u igru ušao samo tri minute prije pogotka. Do kraja meča nije bilo većih prilika pa je Liverpool slavio sigurnu pobjedu.

Ekipa sa Anfielda je nakon ove pobjede skočila na 3. mjesto Premiershipa sa 59 bodova, dok je Everton ostao na 7. poziciji sa devet bodova manje.



Potražite više informacija na temu Premier league:



Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi