Liverpool stigao do nevjerovatne brojke

Nakon pobjede protiv Hoffenheima

Liverpool stigao do nevjerovatne brojke

E. Ganibegović

Liverpool je nakon jučerašnje pobjede protiv Hoffenheima obezbijedio takmičenje u grupnoj fazi Lige prvaka.

U prvoj utakmici, koja je odigrana u Njemačkoj, Redsi su bili bolji sa 1:2, pa su već jednom nogom bili u Ligi prvaka, međutim morali su svoj prolaz osigurati na domaćem terenu, pa su bez velikih problema sa 4:2 došli do pobjede na Anfieldu.

Nakon pobjede uslijedilo je veliko slavlje, jer su nakon tri godine pauze, uspjeli da se vrate u Ligu prvaka.

Pobjedom protiv Hoffenheima, Redsi su stigli do 200 pobjede u evropskim takmičenjima, pa su tako najuspješniji klub u Engleskoj po ovoj statistici, dok su u Evropi pronašli mjesto u top pet.

Najviše pobjeda u evropskim takmičenjima ima Barcelona (300), pa zatim slijede Real Madrid (298), Bayern Munich (248), Juventus (247) i Liverpool (200).

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Što se tiče engleskih klubova iza Liverpoola slijedi Manchester United (190), Arsenal (140), Chelsea (121) i Tottenham (114). 

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi