Liverpool stopama nekolicine klubova iz Premiershipa, pojedinici nezadovoljni i razočarani

Redsi povukli konkretan potez

Liverpool stopama nekolicine klubova iz Premiershipa, pojedinici nezadovoljni i razočarani

A. Čaušević

Liverpool je posljednji u niz klubova iz Premiershipa koji je određene uposlenike poslao na odsustvo.

Redsi su odlučili da svi oni osim igrača, stručnog štaba i uposlenika neophodnih za normalno funkcionisanje kluba budu poslani na odsustvo.

Osoblje na koje se odnosi ova odluka će 80 % od ukupne plate dobiti kroz vladine projekte pomoći, dok će ostatak plate pokriti Liverpool.

Međutim, ima pojedinaca koji su nezadovoljni ovim potezom. Jedan od onih koji su ostali bez posla se požalio za BBC Sport.

"Klub svoje osoblje naziva svojom porodicom. Ne osjećam se kao član porodice. Zašto klub koji ostvaruje profit od 100 miliona funti koristi vladinu pomoć kada je to potrebnije drugim poslovima?", kazao je neimenovani uposlenik Liverpoola.

"Razočaran sam. Ova vladina pomoć se trebala iskoristiti za pomoć poslovima kojim je to trebalo. Razočaran sam jer Everton neće uraditi isto kao Liverpool", dodao je on.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon što je Premiership suspendovan na neodređen period istu odluku su već donijeli Newcastle United, Tottenham, Bournemouth i Norwich City.

Klubovi iz najjačeg ranga engleskog fudbala su također odlučili da od igrača traže smanjenje plata u iznosu od 30 % kako bi zaštitili svoj poslovanje. To je dogovoreno na video konfreneciji između predstavnika Udruženja profesionalnih fudbalera i Premier lige.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi