Klopp je jučer slavio trofej, ali večeras na Anfieldu nije mogao previše uživati
Foto - LFC

Poraz Redsa od Strasbourga

Klopp je jučer slavio trofej, ali večeras na Anfieldu nije mogao previše uživati

M. Šljivak

Liverpool je u pripremnoj utakmici na Anfieldu poražen od Strasbourga rezultatom 3:0.

S obzirom na to da su Redsi jučer igrali meč Community Shieda u kojem su pobijedili Manchester City s 3:1 za prvi trofej u sezoni, Jurgen Klopp je protiv francuskog prvoligaša izveo rezervni tim i mlade igrače.

Igrali su omladinci Redsa jako dobar fudbal. Međutim, realizacija im je očigledno slaba strana i večeras nisu uspjeli da postignu pogodak.

Strasbourg je pitanje pobjednika riješio već nakon 20-ak minuta igre. Poveli su pogotkom Thomassona u četvrtoj minuti s 1:0, a deset minuta kasnije Diallo je povećao prednost na 2:0.

Drugi gol Thomassona u 21. minuti donio je Strabourgu prednost od 3:0 i to je bilo sve od golova večeras.

Prilika je bilo na obje strane. Rezultat se međutim nije mijenjalo i Strasbourg je ostvario pobjednu na Anfieldu.

Šansu za igru u drugom poluvremenu ovog meča dobio je i reprezentativac BiH Sanjin Prcić koji je zamijenio dvostrukog strijelca Thomassona.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bulle
Najjači je ovaj keny lik komentariše kao da je on u stručnom štabu, učestvuje u odlukama, kao otkud ideja da se igra :)) daje sebi za pravo :))
2 2
King_Kenny
...tesko da se moze racunati na bilo koga od ovih u nekim ozbiljnijim utakmicama izuzmemo li Eliotta,Tsimikasa i Konatea koji se usput i povrijedio veceras...ne znam odakle ideja da se uopste igra ova prijateljska 24 sata nakon Charity Shielda...
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi