Liverpool sprema dokumentaciju za istupanje iz Superlige
FOTO: EPA

Raspad na pomolu

Liverpool sprema dokumentaciju za istupanje iz Superlige

H. Zilić

Na pomolu je raspad projekta zvanog SUperliga.

Nakon Chelsea, Manchester Citya od Superlige će odustati i Liverpool čiji su navijači bili među najglasnijim i najžešćim nakon prvih ideja o formiranju ovog takmičenja.

Zvanični stav Redsa, odnosno zvanično istupanje sa cijelom dokumentacijom očekuje se u narednim satima. Kao i kod Chelseaja i u Liverpoolu su navijači odigrali veliku ulogu.

Glavni razlog Superlige je naravno novac. Dvanaest osnivača turnira ne žele dijeliti svoj utjecaj s manjim klubovima i odlučili su stvoriti Super ligukoja bi im jamčila neusporedivo veću zaradu od Lige prvaka.

UEFA je zajedno s nogometnim savezima iz Engleske, Španije i Italije te lokalnim ligama izdala priopćenje u kojem je odlučno osudila projekt Superlige i zaprijetila tim klubovima (12) izbacivanjem ne samo iz evropskih kupova, već i iz domaćih prvenstava. Nogometaši koji igraju za ove klubove mogu biti isključeni iz igranja na međunarodnim turnirima poput Evropskog ili Svjetskog prvenstva.

Sva posljednja dešavanja izazvala su totalni haos.

Superliga se polako raspada, a usljed pritiska ostavku je na mjesto izvršnog odbora Manchester Uniteda dao Ed Woodward, kojeg je jučer prozivao prvi čovjek UEFA-e Aleksandar Čeferin.

Večeras će navodno biti održan sastanak timova koji su trebali da igraju Superligu, ali većina ih je već odlučila da istupi.

Predsjednik Barcelone Joan Laporta također je kazao da će na Skupštini kluba navijači odlučiti hoće li klub prihvatiti nastup u Superligi ili će se takođe predomisliti. S obzirom na veliko nezadovoljstvo navijača, čini se da i Katalonci odbijaju nastup u novoformiranoj ligi zamišljenoj kao ligi velikana gdje bi novac bio najvažniji od svega.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

JointUnion87
Kakvi debili ispadoše jedan po jedan klubovi. Sad ih je UEFA tek označila.
5 2
dinass
Megalomani samo daj jos i jos,ko je rekao da morate imati najvise?Svi trpe posljedice.pandemije,obicni ljudi najvise,cijene rastu,gube se poslovi samo bi bankari krvopije koji su sjeli na cela klubova da zarade jos vise i vise.Ostavke su sada normalna stvar sljedece treba biti Perez vampir modernog doba koji kalja ugled.najslavnijeg kluba na svijetu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti