Nastao potpuni haos: Ed Woodward zbog Superlige dao ostavku u Manchesteru, u Londonu slavlje

Kraj projekta?

Nastao potpuni haos: Ed Woodward zbog Superlige dao ostavku u Manchesteru, u Londonu slavlje

Edmir Škorić

Sve je sada izglednije da će se raspasti ideja o Superligi.

Chelsea je prvi odlučio da istupi iz Superlige zbog velikog pritiska, te je spremio dokumentaciju kako bi raskinuo ugovor. Navodno su isto spremni i u Manchester Cityju, a spominje se da je i Liverpool odlučan da ide u tom pravcu, kao i neki drugi klubovi.

Sve to izazvalo je potpuni haos, Superliga se polako raspada, a usljed pritiska ostavku je na mjesto izvršnog odbora Manchester Uniteda dao Ed Woodward, kojeg je jučer prozivao prvi čovjek UEFA-e Aleksandar Čeferin.

Večeras će navodno biti održan sastanak timova koji su trebali da igraju Superligu, ali većina ih je već odlučila da istupi.

Predsjednik Barcelone Joan Laporta je kazao da će na Skupštini kluba navijači odlučiti hoće li klub prihvatiti nastup u Superligi ili će se takođe predomisliti. S obzirom na veliko nezadovoljstvo navijača, čini se da i Katalonci odbijaju nastup u novoformiranoj ligi zamišljenoj kao ligi velikana gdje bi novac bio najvažniji od svega.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U međuvremenu, navijači Chelseaja počeli sa slavljem zbog istupanja iz Superlige. Oni su pred meč s Brightonom iskazali nezadovoljstvo jer je njihov tim dio projekta, ali kada su saznali vijesti o istupanju, krenulo je ludilo u blizini Stamford Bridgea...

Top Komentari

MUFCDOGROBA
HAHAHAHAHAHAHAHAHA LIJEPSI DAN NAM SVANUO NIJE! GLORY GLORY MAN UNITEEED GLORY GLORY MAN UNITEEED OVAJ COVJEK JE UNAZADIO MUFC 35 GODINA
21 3
MaDaj
Fakat je ovaj united sretan... ovog debila Bog nije mogao skinuti sa pozicije i pazi sad sam sebe skinu aggahha
17 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi