Gotovo je: Stiže veliko pojačanje na Anfield, ali znači li to odlazak glavne zvijezde?

Diaz potpisuje za Redse

Gotovo je: Stiže veliko pojačanje na Anfield, ali znači li to odlazak glavne zvijezde?

E. Škorić

Dobro upućeni novinar The Athletica David Ornstein donosi danas informacije koje govore da je Luis Diaz novi igrač Liverpoola.

Liverpool je uspio dogovoriti transfer krilnog napadača iz Porta i on će potpisati do kraja prijelaznog roka, koji će biti završen u ponedjeljak navečer. 

Diaz je bio na radaru mnogih vrhunskih evropskih klubova, a Tottenham je bio najozbiljniji kandidat za njegovo dovođenje, no 25-godišnji reprezentativac Kolumbije na pragu je potpisa za Liverpool jer je igračeva želja bila da karijeru nastavi na Anfieldu. 

Njegova odštetna klauzula u ugovoru s Portom iznosila je 80 miliona eura, ali su klubovi postigli dogovor za transfer vrijedan 60 miliona uz bonuse koji će u budućnosti biti isplaćeni Portugalcima, na osnovu Diazovih igara.

Diaz je bio najbolji strijelac na prošlogodišnjoj Copa Americi, a Jurgen Klopp ga je vidio kao sjajan dodatak ionako jakom napadu svoje momčadi.

Roberto Firmino , Sadio Mane i Mohamed Salah će napuniti ovog ljeta 30 godina i ulaze u posljednjih 12 mjeseci svojih ugovora, a Diazovim dolaskom jasno je da bi jedan od njih mogao biti i prodan.

Oglasi

Koji su Liverpoolovi drugi transfer planovi?

Očekivalo se da će mladi defanzivac Nathaniel Phillips krenuti dalje, ali do sada niko nije bio spreman ispuniti klupsku procjenu od 15 miliona funti. Watford, jedan od nekoliko vrhunskih klubova koji su pokazali interes, želio je uzeti Phillipsa na posudbu uz obavezu njegove kupnje za sedam miliona funti ako ostanu, ali ta je ponuda odbijena.

Liverpool je vratio Rhysa Williamsa s posudbe u Swansea Cityju tako da će on do kraja sezone biti njihov peti središnji defanziva u slučaju da Phillips ode.

Loris Karius može slobodno da ide ako nađe prigladan angažman, a Nijemcu na ljeto ističe ugovor s Liverpoolom. Što se tiče dokazala, osim Diaza na meti je i dalje ofanzivni vezni Fabio Carvalho, inače igrač Fulhama. Međutim, kako sada stvari stoje, on će barem do ljeta biti član ekipe iz Championshipa.

Ostaje li Mohamed Salah?

Diazov dolazak mogao bi postaviti pitanja o budućnosti prve trojke Liverpoola. Međutim, Klopp je uvjeren da će Salah ostati u Liverpoolu iako i dalje nema dogovora o nastavku saradnje, odnosno potpisivanju novog ugovora.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Egipatski napadač ima još 18 mjeseci ugovora na Anfieldu. Ranije ovog mjeseca, Salah je za britanski GQ rekao da nije "tražio lude stvari" tokom pregovora koji su u toku.

"Nema ničeg nočekivanog. Znam da Mo želi ostati i mi to želimo. Tu smo, treba nam malo vremena. Mislim da je sve u najboljem toku i ja sam lično pozitivan povodom toga", rekao je Klopp nedavno, dok je Salah dodao da također ima namjeru da ostane, ali da nije sve u njegovim rukama.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi