Liverpool u finišu slomio Aston Villu

Redsi se vratili na pobjedničke staze

Liverpool u finišu slomio Aston Villu

Liverpool je danas u susretu 33. kola Premiershipa slavio na domaćem terenu protiv Aston Ville sa 2:0. 

Rezultatski gledano ovaj meč bio je daleko važniji gostujućoj ekipi koja se grčevito bori za opstanak, ali na kraju nije mogla ni do boda na teškom gostovanju.

Liverpool se vratio na pobjedničke staze poslije poraza od Manchester Cityja te je slavio golovima Sadija Manea i Curtisa Jonesa iz 71. i 89. minute.

Trener Redsa Jurgen Klopp igrao je u šarenom sastavu ovu utakmicu pa su tako tek s klupe dobili šansu inače prvotimci poput Roberta Fimrina, Jordana Hendersona ili Georginija Wijnalduma.

Liverpool nakon trijumfa ima 89 bodova i još 11 je udaljen od magične cifre '100'. S druge strane, Aston Villa ostaje u opasnoj zoni jer još uvijek ima samo 27 bodova, odnosno bod manje od Watforda koji je na 17. poziciji odnosno prvoj koja je "sigurna zona".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 33. kolo:

Liverpool - Aston Villa 2:0

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti