Liverpoolu i 40 medalja malo, ako treba Klopp će ih sam napraviti još

Redsi osvojili prvu titulu nakon 30 godina

Liverpoolu i 40 medalja malo, ako treba Klopp će ih sam napraviti još

Jurgen Klopp je odlučan učiniti sve da svaki član njegovom tima dobije medalju osvajača engleske Premier lige.

Nakon što su po prvi put nakon tri decenije osvojili titulu prvaka Engleske, Redsima će biti uručeno ukupno 40 pobjedničkih medalja.

Pravilo govori da medalja ide oko vrata svakog igrača koji je tokom šampionske sezone upisao najmanje pet nastupa. Oni su prioritet, a nakon toga Liverpool može ostatak medalja podijeliti među trenerima i osoboljem kluba.

Trenutno to znači da su medalje zagarantovane 21 igraču Liverpoola, dok npr. omladincima Harveyju Elliottu, Necu Williamsu i Curtisu Jonesu fale po tri nastupa kako bi mogli dobiti svoja odličja.

Trener Liverpoola, Jurgen Klopp, vjeruje da svaki igrač treba i mora biti smatran dijelom uspjeha, pa mu se pravilo o broju nastupa i medaljama nikako ne sviđa. Zbog toga je Nijemac poručio da će svi igrači Liverpoola dobiti medalje, čak iako ih on sam bude morao napraviti ili pokloniti svoju.

"AKo ljudi ne razumiju koliko je čitava ekipa važna da bi se osvojila liga, onda im ja, da budem iskren, ne mogu pomoći", rekao je Klopp za Sky Sports, pa nastavio:

"Čak iako nemate nijedan nastup trebate dobiti medalju, ako ste dio tima trebate dobiti medalju... Ako ste drugi golman i imate manje nastupa trebate dobiti medalju jer trenirate pet miliona puta tokom godine i ako svi ne trenirate na najvišem nivou onda kao ekipa nemate šanse da osvojite prvenstvo".

"Ovi momci će dobiti medalje, 100%. Ja ću ih sam napraviti? Moju medalju 100% mogu dobiti... Zaslužuju medalju i dobit će je, ako ne od Premier lige onda od mene", istakao je Klopp.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, Klopp ističe da neće tek tako dijeliti nastupe igračima kako bi mogli dobiti medalju. Svi mladi fudbaleri moraju zaraditi svoje mjesto na terenu.

"Neće igrati samo zato što bi ih ja volio vidjeti u meču Premier lige... Želimo pobjeđivati, a kako biste pobjeđivali najbolji igrači moraju biti na terenu. Ako su ovi mladi momci među najboljim igračima onda će biti na terenu. Ali nećemo im dati da igraju mečeve Premier lige tek tako, iz zabave. To se ne može dijeliti poput slatkiša", poručio je Klopp.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

TheAnswer
Pa ima još 6 kola do kraja, neka igraju ovi što im fali nastupa, šta filozofiraš i tu glumiš neko dobročinstvo. Pravila su takva
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi