Liverpool u golijadi savladao Atletico, Milan i Borussia Dortmund razočarali

Treće kolo Lige prvaka

Liverpool u golijadi savladao Atletico, Milan i Borussia Dortmund razočarali

E. Škorić

Najuzbudljiviju utakmicu večeri odigrali su Atletico i Liverpool na Wanda Metropolitano stadionu. Redsi su poveli sa 2:0, Atletico se brzo vratio, na kraju je završeno 3:2 pobjedom Liverpoola.

Nezaustavljivi Mo Salah je u osmoj minuti postigao pogodak za vodstvo Liverpoola, da bi samo pet minuta kasnije Naby Keita povisio na 2:0.

Međutim, Atletico je brzo odgovorio i u potpunosti se vratio u meč. Antoine Griezmann postiže golove u 20. i 34. minuti, ali pravi glupost u 52. minuti, kada je nokautirao Roberta Firmina i zasluženo dobio crveni karton.

Redsi tek u 76. minuti s igračem manje dolaze do gola. Dosuđen je penal za engleski tim, a Salah postiže novi gol. Drama u 82. minuti, kada je dosuđen penal za Atletico, a onda je sudija Siebert otišao sam da pogleda situaciju na montirou, pa je promijenio odluku.

Izazvalo je to veliko nezadovoljstvo kod domaćih, ali to im nije pomoglo. Liverpool je stigao do nove pobjede i na vrhu je grupe B sa maksimalnih devet bodova, te možemo već sada reći da će proći u osminu finala.

U drugom meču ove grupe Porto je desetkovani Milan savladao s 1:0. Borili su se Rossoneri koliko su mogli da dođu barem do jednog boda, prvog u Ligi prvaka ove sezone, ali je Diaz lijepim udarcem donio Portu vrijedna tri boda.

Porto i Atletico imaju po četiri boda i čini se da će ova dva tima voditi bitku za drugo mjesto, mada i Milan još može da se vrati u život. Za početak, mora da dobije Porto na San Siru u 4. kolu, a onda da pokuša napraviti čudo u duelima s Atleticom i Liverpoolom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Pravo razočarenje priredila je Borussia Dortmund, koja je u Amsterdamu deklasirana od Ajaxa s 4:0. Počelo je autogolom Reusa u 11. minuti, a još su zabijali Blind, Antony i Haller. Nešto ranije danas u okviru 3. kola grupe C Sporting je u Istanbulu s 4:1 pobijedio ekipu Bešiktaša.

Ajax je lider grupe C s devet bodova, Borussia ima šest, Sporting tri, dok Bešiktaš nema nijednog boda.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Viper20
Ajde u Eng sto se navlači,al počeli i u Lp
0 5
user1597698961
Ajax bi ove sezone mogao pomrsiti racune nekima ,kao one sezone sa de jongom,de ligtom,ziyechom,tadicem neresem,okupili su vrhunsku ekipu mladu i ove sezone
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi