Liverpool traži provjeru odluka VAR-a u derbiju s Evertonom

Redsi nezadovoljni

Liverpool traži provjeru odluka VAR-a u derbiju s Evertonom

E. Škorić

Jučer je odigran veliki gradski derbi između Evertona i Liverpoola na Goodison Parku i završen je rezultatom 2:2.

Duel liverpulskih rivala obilježile su neke sporne situacije koje su uglavnom štetile Redsima. U Liverpoolu žale zbog gola Jordana Hendersona u 93. minuti koji je poništen jer je asistent Sadio Mane bio u jako malom ofsajdu.

VAR je poništio gol Liverpoola, a prethodno je na početku meča teško povrijeđen Virgil van Dijk, na kojeg je teško startao golman Karamela Jordan Pickford.

Nije dobio javnu opomenu jer je prethodno dosuđen ofsajd Van Dijku.

Liverpool je sada najavio da će se žaliti na odluke VAR-a i želi da se one ponovo ispitaju, pa možda i uvedu neke naknadne promjene. Pickford bi mogao biti kažnjen, no rezultat se neće mijenjati.

Također, Redsi su više od pola godine ostali bez jednog od ključnih igrača, štopera Van Dijka.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

green_dragon
Trazite provjeru i za sedmi gol protiv Vile....nije bio regularan.....hahahahah
2 8
MangasColoradas
...smece od sudija vazda bili...pa nije slucajno bilo da na proslom SP nije sudio ni jedan sudija iz Engleske...Manchesterov placenik Graham Poll se svojevremeno obrukao na SP i postao jedini sudija u historiji koji je jednom igracu pokazao 3 zuta kartona pa ga tek onda iskljucio.
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi