Liverpool poveo, pa se uspavao: WBA s neobičnom taktikom iznenadio prvaka

Neriješeno na Anfield Roadu

Liverpool poveo, pa se uspavao: WBA s neobičnom taktikom iznenadio prvaka

Admin Čaušević

Liverpool je napravio veliki kiks u meču 15. kola protiv WBA. Na kraju je završeno 1:1. 

Redsi su odlično počeli meč i nije ih omela neobična formacija koju je pripremio Sam Allardyce.

Gosti su susret počeli sa sedam igrača na liniji centra, činilo se da će biti ultra ofanzivni, a umjesto toga parkirali su autobus.

Domaći su poveli na vrijeme. U 12. minuti zabio je Sadio Mane. Nakon toga su se uspavali, a kazna za opuštenu i ležernu igru stigla je u nastavku.

WBA je strpljivo čekao svoju šansu i dočekao je u 82. m,inuti kada je Semi Ajayi udarcem glavom i uz pomoć stative zatresao mrežu domaćih.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Liverpool je u finišu napravio veliki pritisak, Roberto Firmino je imao dobru šansu, međutim rezultatskih promjena nije bilo.

Redsima je ovo prvi remi na Anfield Roadu ove sezone, ali bez obzira na to ostali su prvi na tabeli. 

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ga_Zi_JA
Treba gledati pozitivno, vise nije +17, sada je +15 u odnosu na 56SENAL..
2 4
Eno30
Bravo za WBA sad Manchester United pobjedi zaostalu tekmu i eto ga na 2 boda zaostatka bice zanimljiva borba za prvenstvo sve nikad zanimljivije
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi