Klopp i Potter šokirali navijače: Igrači od 100 miliona eura na klupi, kao i većina prvotimaca

Čudni sastavi za derbi

Klopp i Potter šokirali navijače: Igrači od 100 miliona eura na klupi, kao i većina prvotimaca

Esmer Oštraković

Za nešto manje od sat vremena na Anfieldu se igra veliki derbi između Liverpoola i Chelseaja.

Iako oba tima na tabeli stoje jako loše, ova utakmica je još uvijek derbi u engleskom nogometu, jer je jasno da će se obje ekipe vratiti u gornji dio tabele.

Liverpool je trenutno deveti sa 28 osvojenih bodova, dok je Chelsea samo jednu poziciju iza sa istim brojem bodova, ali imaju jednu odigranu utakmicu više od svojih današnjih domaćina.

Sastavi za današnju utakmicu su poznati, a osim što su iznenadili jedan drugog sa postavama, iznenadili su i navijače svojih klubova.

Očekivalo se da će Mudryk danas dobiti šansu od prve minute protiv Liverpoola, jer ipak je plaćaen 100 miliona eura, ali on je ostao na klupi.

Sa druge strane i Liverpoolov igrač od 100 miliona eura, Darwin Nunez, je na klupi.

Oglasi

Liverpool: Alisson, Milner, Konate, Gomez, Robertson, Keita, Bajčetić, Thiago, Elliott, Salah, Gakpo

Chelsea: Kepa, Chalobah, Silva, Badiashile, Cucurella, Jorginho, Gallagher, Hall, Mount, Ziyech, Havertz

Milner je na poziciji desnog beka kod Liverpoola, Bajčetić od prve minute, a Elliott na desnom krilu. Nunez je na klupi, kao i Henderson, Fabinho, Alwxander-Arnold i Nunez.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sa druge strane Potter je na klupi između ostalih ostavio Aubameyanga, Koulibalyja i momka od 100 miliona eura, Mudryka.

Jasno je da se danas očekivao pravi derbi, ali koliko će igrači koji izađu na teren moći da pruže, to ćemo da vidimo.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...povrede su upropastile Liverpool ove sezone,ali ne sumnjam da ce danas Chelsea dobiti klempu...sigurna pobjeda Liverpoola...YNWA!!!
3 6
F1F
Everton će pobijediti (;-
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi