Ljajić: Ostavili smo srce na terenu
Foto:EPA

Pogodio sjajno protiv Albanije

Ljajić: Ostavili smo srce na terenu

S. Bošković

Srbijanski reprezentativac, Adam Ljajić, postigao je drugi gol za Srbiju u večerašnjem susretu kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo 2016. godine protiv Albanije (2:0).

Ljajić je gol postigao duboko u sudčevoj nadoknadi kad je sam istrčao kontru, te je lagano matirao albanskog golmana. U razgovoru za medije u Srbiji izjavio je:

"Nije važno ko daje golove, već da igramo dobro. Ostavili smo srce na terenu. Držali smo loptu, a oni su se čitavo vrijeme branili", rekao je Ljajić, te još dodao:

"Kolarov je dao fenomenalan gol, a srećom onda i ja, te smo tako tako ostvarili cilj. Imali smo veliku volju, znali smo da ćemo biti pod velikim pritiskom, ali smo bili spremni. Ispoštovali smo dogovor iz svlačionice", istekao je na kraju jedan od najboljih igrača susreta.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Srbija je davno ostala bez šansi za odlazak u Francusku, dok Albaniji odgovara samo pobjeda na gostovanju kod Armenije u posljednjem kolu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.