Ljajić riješio veliki istanbulski derbi, Galata će proklinjati VAR
Kao i obično veliki derbi Istanbula je donio dosta uzbuđenja i večeras smo vidjeli dosta toga u duelu Bešiktaša i Galate (Foto: EPA)

Sudija Čuneyt Čakir često je gledao snimke

Ljajić riješio veliki istanbulski derbi, Galata će proklinjati VAR

M. Šljivak

Bešiktaš je u velikom derbiju 14. kola turske Superlige pobijedio na svom Vodafone Parku gradskog rivala Galatasaray sa 1:0.

Jedini gol na meču postignut je sa bijele tačke. Derdiyoka je lopta pogodila u ruku prilikom slobodnog udarca, a sudija Čuneyt Čakir je nakon pregleda snimka pokazao na bijelu tačku. Precizan je Adem Ljajić za prednost od 1:0.

Galata je potom pogodila prečku, ali su u dva navrata i oni tražili penal. Čakir je oba puta pokazao da se meč nastavi, iako je u jednom slučaju pogledao i VAR.

Na odmor se otišlo vodstvom domaćeg tima od 1:0, a u nastavku je također VAR bio glavna priča. Bešiktašu je nakon pregleda snimka poništen gol, da bi gosti ponovo tražili penal. Čakir je prvo pokazao na bijelu tačku, ali je odluku potom promijenio.

Do kraja Galata nije uspjela da dođe do jednog boda. Imali su dobrih šansi, ali je ostalo 1:0 za Bešiktaš koji se sada bodovno izjednačio sa večerašnjim rivalom na 3. mjestu tabele.

Superliga, 14. kolo:

Bešiktaš - Galatasaray 1:0

Potražite više informacija na temu Super Lig:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi