Ljetos stigao kao pojačanje, a sada odlazi u Rusiju?

Benatia na meti Spartaka

Ljetos stigao kao pojačanje, a sada odlazi u Rusiju?

Juventus je u ljetnom prelaznom roku doveo nekoliko velikih pojačanja, a jedno od njih je bio i defanzivac Mehdi Benatia.

Marokanac je u Torino stigao na posudbu iz Bayerna uz opciju otkupa ugovora na kraju sezone za 17 miliona eura, ali njegova sudbina u crno-bijelom dresu je neizvjesna.

S obzirom da se nije uspio izboriti za mjesto u prvoj postavi, sve su češće špekulacije da bi Benatia mogao napustiti klub. Kao moguća destinacija spominje se ruski Spartak, čiji je trener Massimo Carrera veliki fan ovog fudbalera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U slučaju da Benatia ne ostane u Juventusu, Spartak će morati pregovarati sa Bayernom a pitanje je koliko će novca Bavarci tražiti za usluge ovog 29-godišnjaka.

Mehdi Benatia je ove sezone nastupio na svega deset utakmica, od čega sedam u Seriji A.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti