Ljetos su mogli zaraditi na njemu, a danas su se sporazumno razišli
FOTO - EPA (Vukušić u dresu Pescare)

Olimpija je izgubila

Ljetos su mogli zaraditi na njemu, a danas su se sporazumno razišli

A. Beganović

U prošloj sezoni sa 26 postignutih pogodaka bio je najbolji strijelac slovenačkog prvenstva, a danas se i službeno rastao sa Olimpijom.

Riječ je o hrvatskom napadaču Anti Vukušiću, koji je dolaskom u Olimpiju proigrao, zapravo podsjetio je na svoje najbolje igračke dane u splitskom Hajduku kada je dobio i nadimak "sinjski dijamant".

Stigao je Vukušić u Olimpiju iz slovenačke ekipe Krško za koju je u 27 odigranih mečeva postigao samo sedam četiri gola.

Međutim, u Ljubljani je eksplodirao. Golovi su se redali kao na traci, a tokom ljetnog prelaznog roka mogli su ga i prodati, bar za nekih 500.000 eura.

Imali su ponude iz Turske i Rumunije za 30-godišnjeg napadača koji je u klub stigao godinu ranije u besplatnom transferu. No, kockice se nisu posložile. Malo je zatezao Vukučić, više Olimpija i na kraju su izgubili svi.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Ipak, čine se, mnogo više Olimpija. Mogla je zaraditi na igraču koji je došao besplatno, a pola godine kasnije rastali su se sporazumno.

Inače, Vukušić je zbog povrede i korona virusa u prvom dijelu ove sezone odigrao samo sedam mečeva, no neće mu biti teško pronaći novi klub jer 26 golova iz prošle sezone ne zaboravljaju se tek tako.

Top Komentari

user1583752673
Eto ga za Sarajevo
0 1
doctoroffootball
Sedam četiri gola. Dokaz koliko je Olimpija neozbiljna je taj da su prvo u kljucnim momentima proslog prvenstva doveli neiskusnog trenera, prije 2 sezone otjerali Biscana koji je osvojio duplu krunu, i sada cijelu zimsku pauzu su sutili, trener prozvao ekipu, vodio 1 trening i sutradan mu daju otkaz.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi