Pecelj i društvo zaustavili Partizan: Nagrađen sam za dobru partiju, mogli smo i do tri boda
Pecelj u duelu protiv Partizana

Odlično je započeo drugi dio sezone

Pecelj i društvo zaustavili Partizan: Nagrađen sam za dobru partiju, mogli smo i do tri boda

S. Mlaćo
Partizan je sve dalje od Crvene Zvezde u Super ligi Srbije.

Naime, Partizan je u ponedjeljak remizirao sa Radničkim 1923 iz Kragujevca. Bilo je 1:1.

Veliki doprinos u kvalitetnoj partiji Radničkog dao je i nekadašnji član Čelika, Leotara, Rudar Prijedora... Ljubiša Pecelj koji je upisao asistenciju kod sjajnog pogotka Vidosavljevića deset minuta prije kraja.

“Znali smo su loše počeli drugi dio sezone, da se muče iz utakmice u utakmicu, dobro smo se spremili i igrali smo onako kako mi znamo i umijem. Nismo se plašili ni duela ni igre, pokazali smo da možemo da igramo sa svakim protivnikom. Kao nagrada za dobru partiju i dobru igru došla je asistencija i mislim da smo čak mogli doći do sva tri boda“, priča Pecelj za SportSport.ba.

U četiri utakmice nastavka sezone upisao je dvije asistencije, te pokazao sjajnu formu.

“Na dobru igru došle su i asistencije, nadam se da ću tako nastaviti iz utakmice u utakmicu. Motivisan sam“.

Oglasi

Na sredini tabele je Radnički, svjesni su da će biti uzbudljivo do kraja sezone.

“Za sada nam je cilj play off, biće borba za to osmo mjesto, al optimistični smo po tom pitanju. Dobrom igrom nadam se da ćemo se zadržati na tom osmom mjestu, ako ne i nešto više“.

Sve je veći broj igrača iz Premijer lige BiH koji su karijeru odlučili nastaviti u Super ligi Srbije. Mnogi ističu da su finansijski uslovi itekako primamljivi, ali i da se iz komšiluka lakše prave transferi u odnosu na Premijer ligu.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

“Što se tiče mene lično da nisam zadovoljan ligom vjerujem da se ne bih ovoliko zadržao. Možda je za sada mamac i za igrače iz Premijer lige BiH, ali koliko sam vidio i u Premijer ligi je urađeno dosta novih terena s hibridnom podlogom i mislim da će to dosta značiti za bosanskohercegovački fudbal“, dodao je Pecelj  na kraju razgovora za SportSport.ba.

Pecelj je u Radnički stigao iz Kolubare.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi