Pecelja bi od naredne sezone mogli gledati u Premijer ligi?

Kvalitetnu sezonu ima iza sebe u Srbiji

Pecelja bi od naredne sezone mogli gledati u Premijer ligi? · Saznajemo

Samir Mlaćo

Premijerligaši su u potrazi za pojačanjima, a većina je startala sa pripremama. Promjena će sigurno biti, a na bh. terenima bi od ljeta mogli gledati Ljubišu Pecelja (29).

Pecelj je posljednji angažman imao u Radničkom 1923, gdje je dobio brojne pohvale. U Radničkom ga žele i zadržati, ali Pecelj je na 'slatkim mukama'.

U međuvremenu stigle su i ponude iz Premijer lige, te nije iznenađenje ukoliko se to i desi. Određeni kontakti su ostvareni, a šta će od svega biti ostaje da se vidi.

"Postoji otvoreno interesovanje klubova iz Premijer lige pa vidjet ćemo. Sretan sam zbog sezone u Super ligi Srbije, klub želi da nastavimo saradnju, te uskoro moram donijeti odluku. Dobro ću razmisliti, najbitnije da ima ponuda i da se osjećam spremno i motivisano“, rekao je Pecelj za SportSport.ba.

Pecelj je u protekloj sezoni u Srbiji upisao 25 nastupa te dodao jedan pogodak i dvije asistencije.

U Radnički je stigao iz Kolubare, a nastupao je i za zenički Čelik, Zvijezdu Gradačac, Rudar Prijedor, Čapljinu, Leotar...

Oglasi

Da li je vrijeme za povratak u Premijer ligu ostaje da se vidi u narednim danima. Nova sezona u Premijer ligi počinje 30. jula ove godine.

Prije toga će četiri bh. Kluba imati evropske izazove. Radi se o HŠK Zrinjski, FK Borac, FK Željezničar i FK Sarajevo.

Podsjetimo, IO NS BiH je prije par dana promijenio pravilo o strancima u bh. nogometu.

Igrači iz zemalja nastalih raspadom bivše Jugoslavije će se smatrati kao domaći, dok će svaki tim moći imati i tri stranca u zapisniku (igrači van zemalja bivše Jugoslavije).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dakle, odluka o pet stranaca u zapisniku koja je bila na snazi i prema kojoj su igrači iz recimo Hrvatske ili Srbije smatrani strancima, je od danas van snage, a kako će to iskoristiti klubovi, pokazat će vrijeme.

Sigurno je da će oni sa dobrim skautingom imati ogromnu korist od ove odluke, kao i oni bogatiji, odnosno klubovi koji imaju mogućnost da dobro plate kvalitetne fudbalere iz regiona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi