Ljuca: Travnik poštujemo, ali mi idemo na pobjedu

Igman nakon Zvijezde želi pobjedu i na Piroti

Ljuca: Travnik poštujemo, ali mi idemo na pobjedu

S. Mlaćo
Fudbaleri Igmana iz Konjica jučer su savladali NK Zvijezda Gradačac u prvom meču četvrtfinala Kupa naše zemlje.

Bilo je 1:0, a jedini pogodak postigao je Sedin Ljuca i tako postao junak svog tima.

Zbog nastupa Azura Aljkanovića golmana Zvijezde koji je već ranije u Kupu BiH branio za FK Radnik, ovaj meč bi bio mogao biti registrovan 3:0 u korist Igmana, no to će odlučiti organi NS BiH.

Na Banja Ilidži je jučer bilo veoma uzbudljivo. Zvijezda je imala svoje šanse, no Igman se na kraju radovao.

“Utakmica je bilo na visokom nivou, domaćin je bolje krenuo u meč, ali kako je vrijeme odmicalo mi smo se podizali i prijetili. Drago mi je što sam postigao pogodak i svakako da mi je jedan od najdražih, s obzirom da se rezultatski lomila utakmica. Imali smo zaista dvije – tri sjajne šanse, pa i prečku, možemo biti zadovoljni“, priča Ljuca za SportSport.ba.

Već u subotu novi izazov za FK Igman. Gostuju kod Travnika koji vodi borbu za opstanak.

Oglasi

“Baš tako. Uvijek neugodna ekipa, biće to teška utakmica. Poštujemo Travnik, ali nikog se ne bojimo i kao i sve utakmice, idemo na pobjedu“.

U Konjicu imaju jasan cilj, zove se plasman u Premijer ligu BiH.

“Dobro smo se spremili, imamo super ekipu, ali i jake konkurente u borbi za sami vrh tabele. Na kraju se nadamo da ćemo mi biti ti koji će slaviti titulu i plasman u Premijer ligu“, dodao je 25-godišnji napadač koji na kvalitetan način koristi svaku priliku koju dobije.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Podsjetimo, Igman nakon prvog dijela sezone ima isti broj bodova kao jesenji prvak NK GOŠK, a ova dva tima u 17. kolu igraju veliki derbi u Konjicu.

 

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi