Llorente se dogovorio sa Sevillom

Napadač se vraća u Španiju

Llorente se dogovorio sa Sevillom

S. Bošković

Fernardo Llorente, napadač Juventusa dogovorio je sve uslove sa Sevillom. 

No, iako su igrač i klub sve riješili, ostalo je još dogovor dva kluba oko cijene. Juventus, ako želi da proda igrača, morat će smanjiti cijenu koju traže. 

Ono što prošlogodišnjem osvajaču Europske lige ide u prilog je to što napadač neće imati previše prostora za igru u Torinu, te ga tu ni ne žele. Kao konkurencija ovog ljeta stigli su mu Mario Mandžukić, Simeone Zaza, te Paolo Dyabala, koji će ograničiti njegovo vrijeme u Torinu.

Tridesetogodišnjak je, kako strani mediji prenose, već dogovorio osobne uslove sa klubom, koji želi da ojača ekipu za novu sezonu u kojoj nastupaju u najelitnijem europskom takmičenju, Ligi prvaka. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, crno-bijeli traže 12 miliona eura za Llorentea, dok klub iz Andaluzije može ponuditi samo osam miliona eura, ali obje transfer cifre Juventusu donose profit, s obzirom na to da su ga doveli iz Atheltico Bilbao bez odštete, 2013. godine.

Od tad nastup je ubliježio 90 puta i postigao 27 golova. Nikad nije dostigao formu iz Baskije, gdje je u 333 susreta zabio 118 puta. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti