Llorente se vraća na Apenine?

Nije u planovima Tottenhama

Llorente se vraća na Apenine?

Španac Fernando Llorente definitivno će napustiti Tottenham.

Ovaj 34-godišnji napadač u minuloj sezoni se nije pretjerano naigrao, a s obzirom da mu ističe ugovor, sasvim je jasno da neće doći do produženja saradnje.

Mediji na Ostrvu pišu kako je španski fudbaler definitivno završio posao u Londonu i da će od naredne sezone vjerovatno ponovo nastupati u Italiji, s tim da se sada kao opcija u njegovoj karijeri pominje tamošnji Milan.

Rossoneri su uvjereni da iskusni Llorente ima zasigurno još sezonu ili dvije šta da pruži, pa čine sve kako bi ga doveli na San Siro, međutim u borbi za njegov potpis od ranije su još Galatasaray, Athletic Bilbao, Napoli i Roma.

Po pitanju ovakvih napisa Llorente se još uvijek ne oglašava, međutim ne skriva da mu je teško što u proteklom periodu nije bio prvi izbor Mauricija Pochettina.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Morate se prilagoditi tome. Nalazim se u velikom klubu sa sjajnim igračima i na kraju trener je taj koji mora da napravi odluku jer samo 11 igrača može igrati od početka. Nije mu lako, a nije se lako ni izboriti za početni sastav pored toliko kvalitetnih igrača", rekao je Llorente za Sky Sports.

Llorente se inače kao član Tottenhama vodi od ljeta 2017. kada je za nešto više od 15 miliona eura stigao iz Swanseaja. Tokom protekle sezone za londonski tim je, računajući sva takmičenja, nastupio na 34 utakmica postigavši pritom osam pogodaka uz pet asistencija.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi