Nesvakidašnji potez: Kome je Gattuso poklonio pet miliona eura po odlasku iz Milana?
(Foto: EPA)

Nije želio uzeti novac od kluba

Nesvakidašnji potez: Kome je Gattuso poklonio pet miliona eura po odlasku iz Milana?

M. Šljivak

Gennaro Gattuso je nakon godinu i po napustio klupu ekipe Milana.

Na odlazak sa klupe Rossonera nekada legendarni fudbaler ovog tima se odlučio nakon što nije uspio da ostvari plasman u Ligu prvaka.

Spakovao je Gattuso kofere i otišao, a na odlasku je napravio nesvakidašnji potez, jer se odrekao novca kojeg je trebao dobiti zbog raskida ugovora.

"Odričem se dvogodišnjeg ugovora s Milanom. Moja priča s ovim klubom nikad nije bila vezana za novac, a to neće biti slučaj ni u budućnosti", poručio je Gattuso na odlasku iz Milana.

Cifra koju je trebao dobiti iznosila je pet miliona eura, a ovaj novac na kraju će završiti u rukama njegovih pomoćnika i ljudi sa kojima je radio u klubu.

Kompletan iznos je ostavio njima i otišao je svojim putim i ovo je svakako nešto što se ne viđa često kada su u pitanju treneri širom svijeta.

Uglavnom većina ode sa koferima punim novca nakon otkaza, ali 41-godišnji italijanski stručnjak je još jednom pokazao da je drugačiji u odnostu na ostale.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za sada nije poznato ko će ga zamijeniti na klupi Rossonera. Mnoga imena su u opticaju, a sve bi moglo biti poznato jako brzo.

Gattuso je MIlan vodio u ukupno 83 utakmica i ima učinak od 40 pobjeda, 23 remija i 20 poraza.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Opet kad on plati porez na tih 5 miliona ostsje mu samo 2.5 miliona cistih para. Drzava je zlo koliki porez uzima od fudbala, pogotovo nigje nije kao u itsliji porez sto posto FUH
0 1
Mu'min Juventino FKS
Nije otisao pomocnicima nego milanu NI PREVESTI NEZNATE pomocnici inace imaju mzerne plate od sto hiljada eura, to je bio njehov uslov da se nnjima plati a ne njemu i ustedio je milanu 11 miliona - pola je plata, pola porez, da vam sejh fudbala objasni
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi