Lokacija stara, selektor novi, jedina želja - pobjeda!

Počinje akcija "Izrael"

Lokacija stara, selektor novi, jedina želja - pobjeda!

Susret koji je na programu 12. juna na Bilinom polju jedan je u nizu bitnih za naš nacionalni tim, a selektor Zmajeva Mehmed Baždarević okupljanje reprezentativaca zakazao je za danas u hotelu Hercegovina na Ilidži.

U svoju nekadašnju bazu svi fudbaleri sa Baždarevićevog spiska, izuzev Štilića i Stojana Vranješa, dužni su se javiti danas do 14 sati.

Baždarević je na svoj spisak prvobitno uvrstio 26 imena, ali je u ponedjeljak naknadno uputio poziv Gojku Cimirotu, fudbaleru novog šampiona Bosne i Hercegovine, koji se i ranije nalazio na njegovom spisku.

Plan je da će najbolji bh. fudbaleri do petka tenirati u prijestolnici naše domovine (Hrasnica i Grbavica). Potom će u subotu i nedjelju biti slobodni, a od ponedjeljka će ponovo biti na raspologanju selektoru Baždareviću, ali u Trening kampu N/FSBiH u Zenici.

Prvi trening fudbalske reprezentacij naše zemlje zakazan je za četvrtak i to od 10 sati, dok će se poslijepodnevni održati na stadionu Grbavica s početkom u 17:30 i on će biti otvoren za predstavnike medija. U petak će oba trening biti zatvorenog karaktera, a Zmajevi će u oba navrata trenirati u Hrasnici. I za danas su planirani treninzi, ali samo individualni.

O značaju utakmice s Izraelom ne treba puno govoriti. Ona je trenutno najbitnija u nizu bitnih, a od nje u mnogome zavisi mogu si Zmajevi na put ka Francuskoj. Pobjeda u meču s Izraelcima, od kojih su krajem prošle godine doživili pravi rezultatski fijasko, postavlja se kao imperativ. Sjećanja na gostovanje u Izraelu nisu lijepa, a pored teškog poraza, nakon ove utakmice rukovodstvo N/FSBiH uručilo je otkaz tadašnjem selektoru Safetu Sušiću.

Izreal realno nije u rangu selekcija s kakvima smo se znali uspješno obračunati, ali su nam u prvom duelu očitali pravu lekciju. Ruku na srce u tom smo meču igrali bez dvojice najboljih napadača, zaradili smo crveni karton i sve je izgledalo jako loše...Ipak, to što nam se desilo ne treba zaboravljati. Naprotiv, treba služiti kao podsjetnica sadašnjem selektoru.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Jasno je da će uprkos slabijem interesu za ovaj duel Bilino polje biti 12. igrač, ali po prvi put u sastavu Mehmeda Baždarevića, kojem će susret s Izraelom biti debi pred bh. publikom.

Nadati se da će ga popularni Meša uspješno apsolvirati, te naš nacionalni tim povesti korak dalje u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo, koja će do samog kraja biti grčevita, ali ne i neostvariva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.