Lokomotiva ide punom parom ka Ligi prvaka, ali mašinovođi ni traga ni glasa od aprila

Gdje je Igor Denisov?

Lokomotiva ide punom parom ka Ligi prvaka, ali mašinovođi ni traga ni glasa od aprila

Moskovska Lokomotiva će do kraja sezone ruskog šampionata odigrati još dvije utakmice, a gotovo sigurno će osigurati direktan plasman u grupnu fazu Lige prvaka.

Lokomotiva se, međutim, bliži plasmanu u Ligu prvaka bez pomoći svog kapitena Igora Denisova, kojem od kraja aprila nema ni traga ni glasa.

Propustio je Denisov već nekoliko utakmica svoje Lokomotive, a iako je zvanično počeo svoje odsustvo zbog bolesti više niko ne zna gdje se on nalazi - barem niko u klubu.

Denisov je od kraja aprila nedostupan za upravo i stručni štab Lokomotive, a iako se činjenica da je veznjak u "bjekstvu" pokušavala zataškati na RZD Areni, čelnici kluba su popustili.

Direktor kluba Vasily Kiknadze je priznao da menadžment nije u mogućnosti stupiti u kontakt sa kapitenom ekipe.

"Ne mogu reći šta se dešava jer je Igor veliki profesionalac, u to nemam sumnje. Još nemam odgovor na ovo što se dešava. Čekamo da nam se javi on ili njegovi predstavnici", izjavio je Kiknadze, pa dodao:

"Moramo saznati šta se dešava. Ako je bolestan ili u bolnici onda nema problema, samo moramo razgovarati".

Također, Kiknadze je otkrio da ni saigrači nisu u mogućnosti kontaktirati Denisova jer mu je telefon isključen.

Prema informacijama koje se pojavljuju u ruskim medijima, posljednje što se zna jeste da je Denisov otišao u rodni Sankt Peterburg, te da se prvobitno našao na spisku bolesnih igrača Lokomotive jer je dobio upalu angine.

Inače, Denisov je posljednji put istrčao na teren 3. aprila, dok je zadnji put u protokolu za utakmicu bio 14. aprila.

Ruski mediji špekulišu da će Denisov svakako napustiti Lokomotivu ovog ljeta nakon dosta slabe sezone u dresu ovog tima. Mnogi vjeruju da će ovaj 34-godišnjak završiti karijeru, dok su se sada pojavile i špekulacije da je otišao u Sankt Peterburg kako bi pokušao isposlovati angažman u Zenitu, klubu u kojem je i ponikao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti