Porto odigrao odličnu grupnu fazu, Schalke će biti 'lak plijen' u osmini finala
Poznata su i zvanično dva prva putnika u osminu finala, jasno je da će ih velikani priželjkivati.

Završena grupa D

Porto odigrao odličnu grupnu fazu, Schalke će biti 'lak plijen' u osmini finala

Današnjim utakmicama šestog kola okončana je grupa D Lige šampiona u kojoj je Porto završio na prvom, a Schalke na drugom mjestu.

Riječ je sigurno o najslabijoj grupi ovosezonske Lige prvaka, a na kraju iste možemo reći da je samo Porto ekipa koja može nešto napraviti u nastavku takmičenja.

Portugalci su danas u gostima porazili Galatasaray sa 3:2, dok je u drugom meču Schalke slavio protiv Lokomotive Moskve kući 1:0.

Golove za Porto su postigli Felipe, Marega i Sergio Oliveira, dok su za Galatu strijelci bili Feghoulin i Derdiyok. S druge strane, na meču Schalkea i Lokomotive jedini gol je djelo Schopfa.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Porto je na kraju završio prvi sa 16 bodova, dok je Schalke drugoplasirani sa pet bodova manje. U Evropa ligu ide Galata koja je imala četiri, dok je Lokomotiva imala tri boda i ostala je posljednja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi