Lokomotiva prijeti Budućnosti, Mladost ubjedljiva protiv Mramora
Uzbudljivo je i u Drugoj ligi Sjever gdje Budućnost još uvijek ne zna za poraz. Ipak, ni ostali timovi se ne predaju u borbi za prvo mjesto.

Druga liga Sjever

Lokomotiva prijeti Budućnosti, Mladost ubjedljiva protiv Mramora

S. Mlaćo

U Drugoj ligi Sjever odigrani su susreti 9. kola. 

U derbiju Gradina i Budućnost su podijelili bodove (1:1). Adnan Likić je u 19. minuti donio vodstvo domaćima sa 11 metara, a izjednačio je u 59. minuti Semir Dedić.

Drugoplasirani Čelić poražen je danas u Živinicama od Priluka 1:0. Gostima je presudio pogotkom u 25. minuti Belmin Poljić.

Mladost je na stadionu Luke sa čak 7:0 savladala Mramor. Po dva puta mrežu gostiju tresli su Ćamil Buljubašić, Meho Duraković i Damir Omerović, te jednom Osman Hasić.

Radnički i Svatovac su podijelili bodove 1:1 (Danijal Aljukić - Armin Čehajić), dok su Prokosovići sa 2:0 savladali Slogu iz Tojšića. Strijelci za domaće bili su Mensur Bjelić i Almir Hidanović.

Gostujuću pobjedu upisali su u ovom kolu nogometaši Seone na gostovanju kod NK Odžak 102 (1:3).

Dva puta je za goste pogađao Emir Muratović, te jednom Ado Mustafić. Strijelac za domaće bio je Nemanja Kojić, a u 45. minuti sa 11 metara nije bio precizan domaći nogometaš Milan Ivanović.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Lokomotiva je u Mionici savladala Bosnu 2:0 pogocima Eldina Musića i Armina Hadžića, te došla na diobu drugog mjesta.

Budućnost je prvoplasirana nakon devet odigranih kola sa 21 osvojenim bodom, dok Čelić i Lokomotiva imaju po 19, a Mladost (M), Svatovac i Seona po 16.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi